Zdrava jela koja se brzo spremaju – imamo i recepte

Početak
06/04/2024

Vrlo često možemo čuti kako je zdrava isharna skupa i naporna, i kako je ljudima teško da menjaju svoje navike i paze šta jedu.

U nastavku teksta možete pročitati zdrave recepte, koji će vam razbiti mit o zdravoj ishrani i razuveriti vas da je to teško.

Foto: legionathletics.com

Čokoladni humus

  • 50 g  komadića čokolade
  •  400 g leblebije iz konzerve
  • 50 g kakao praha
  • 2 kašike javorovog sirupa
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 1/2 kašičice soli
  •  2 kašike bademovog mleka(ili više, po potrebi)

Način pripreme: Komadiće čokolade otopite, a u blenderu pomečajte otopljenu čokoladu, leblebije i kakako, javorov sirup, ekstrakt vanile, i bademovo mleko po potrebi.

Zdrave tortilje

  • 2 veće tortilje
  • 2 kuvana jaja
  • 50gr pilećih prsa
  • Masline
  • Pavlaka ili Ella sir
  • Zelena salata
  • Ementaler ili kačkavalj

Način pripreme: Na tortilje namažite pavlaku ili Ella sir, stavite zelenu salatu, pileća prsa, ementaler ili kačkavalj, iseckajte kuvana jaja i dodajte masline. Sve to urolajte i stavite u toster.

Čia puding

  • 355 ml bademovog mleka
  • 3 kašike čija semenki
  •  1 kašičica ekstrakta vanile
  • 1 kašičica sirupa od agave ili meda
  • prstohvat soli po želji
  •  maline

Način pripreme: Sjedinite sve sastojke i i ostavite da odstoji u frižideru 3-5 sati.

Krem supa od spanaća

  • 300 gr svežeg spanaća
  • 2 krompira
  • kašičica miso paste
  • 2 kašičice putera
  •  biber i morska so
  • malo biljne pavlake

Način pripreme: U šerpu dodajte puter da se lagano otop, pa dodajte spanać i krompir da se oko 5 minuta proprže. Zatim dodajte malo vode, da prekrije povrće kako bi provrilo. Nakon toga smanjite vatru da lagano vri, kako bi se krompir skuvao. Nakon toga sklonite sa vatre i razmutite u supi kašičicu miso paste. Pomoću štapnog miksera ili blendera, izmiksajte sve kako bi postalo kremasto i nakonn toga dodajte pavlaku.

Musli štanglice

  • 185 g putera od orašastih plodova ili tahini
  • 160 g javorovog sirupa
  • 300 g muslija
  •  1 kašičica ekstrakta vanile
  • prstohvat soli
  • 60 g komadića tamne čokolade

Način pripreme: Otopite puter sa javorovim sirupom i umešajte dok ne postane glatko, a zatim dodati vanilu i so. U činiju sipajte vlažne sastojke preko muslija i mešajte dok se ne ujednače. Otopite komadiće čokolade, i kompletnu smesu sipajte na dno posude i zamrzinte 5-10 minuta dok ne bude čvrsto. Prelijte mešavinom muslija, uz čvrsto pritiskanje, i ostavite u frižideru najmanje 4 sata.

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Osnovne razlike između prave i lažne svile

Sledeći članak

Tri posna recepta koja vredi probati tokom trenutnog posta

Ne propustite

Duh starog Beograda, tiha muzika i “old money” estetika – ova tri restorana morate posetiti tokom praznika

S početkom decembra, počela je i euforija u vezi proslave praznika, ali

Privilegovan svedok istorije Pariza – donosimo vam priču o restoranu koji postoji tačno 160 godina

Pariz, prestonica gastronomije, prepun je legendarnih adresa. Među njima, Bofinger, prava alzaška

Uz dodatak cimeta uživaćete u pravom ukusu jeseni – donosimo vam recept za brzi kolač od jabuka

Jesen je godišnje doba idealno za tople napitke, filmove i odlazak na