Foto: Pineterest/Organize Yourself Skinny | Healthy Meal Prep Recipes

Tri posna recepta koja vredi probati tokom trenutnog posta

Početak
08/04/2024

Pravoslavni hrišćanski vernici proslaviće 5. maja najradosniji praznik Uskrs. Ovom prazniku prethodi Uskršnji post koji je otpočeo 18.marta i trajaće do 4.maja. U nastavku teksta možete pročitati neke recepte koje možete isprobati tokom ovog posta.

Domaći wellness keksići

Foto: Pinterest/Sweet Potato Soul | Delicious & Easy Vegan Recipes

Sastojci:

  • 150gr ovsenih pahuljica
  • 100gr badema
  • 75gr suvog groždja
  • 30gr lanenog semena potopljenog u vodi
  • 1 banana
  • 1 zelena jabuka (izrendana)

Način pripreme: Sve sastojke dodati u činiju i dobro promešati, a zatim ih oblikovati u keksiće. Tako napravljene keksiće peći u rerni 40 minuta na oko 180⁰C.

Posni burito

Foto: Pinterest/Pick Up Limes

Sastojci:

  • 2 šolje brašna
  • 1/8 šolje maslinovog ulja
  • 1 kasicica soli
  • Malo manje od jedne šolje proključale vode
  • 1 krastavac
  • 1 glavica crvenog luka
  • 1 paradajz
  • Limeta
  • Konzerva tunjevine
  • Humus namaz po želji

Način pripreme: 2 šolje brašna,1/8 šolje maslinovog ulja, 1 kašičica solii malo manje od jedne šolje proključale vode promešati zajedno kako bismo dobili smesu za domaće tortilje. Nakon toga torilje peći u tiganju. U posebnoj posudi napraviti salsu od 1 krastava, 1 glavice crvenog luka, 1 paradajza i limeta, a zatim začiniti je po ukusu. Na tortilju namazati humus, zatim staviti tunjevinu i preko toga salsu.

Posne palačinke

Foto: Pinterest/Rainbow Plant Life

Sastojci:

  • 500ml vode
  • 1 kašičica šećera
  • ½ kašičice soli
  • 3 kašije ulja
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 300-350gr brašna
  • 1 kesica vanilinog šećera
  • Namaz po želji

Način pripreme: Sve sastojke umešati u nekoj dubljoj posudi, a nakon toga smesu peći u zagrejanom tiganju.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Zdrava jela koja se brzo spremaju – imamo i recepte

Sledeći članak

Preporučujemo – 7 atrakcija koje treba posetiti u Beču

Ne propustite

Duh starog Beograda, tiha muzika i “old money” estetika – ova tri restorana morate posetiti tokom praznika

S početkom decembra, počela je i euforija u vezi proslave praznika, ali

Privilegovan svedok istorije Pariza – donosimo vam priču o restoranu koji postoji tačno 160 godina

Pariz, prestonica gastronomije, prepun je legendarnih adresa. Među njima, Bofinger, prava alzaška

Uz dodatak cimeta uživaćete u pravom ukusu jeseni – donosimo vam recept za brzi kolač od jabuka

Jesen je godišnje doba idealno za tople napitke, filmove i odlazak na