Foto: Pinterest/ simplyhomecooked.com

Viralna senzacija iz Dubaija – priča o čokoladi koja osvaja svet

Početak
16/07/2024

Dubai čokolada postaje svetski hit. Šta je to što je čini posebnom?

Čitav svet je opsednut ovom čokoladom koja je potpuno drugačija od svega što ste dosad probali. Sve društvene mreže su “eksplodirale” zbog ove jedinstvene čokolade koja je dostupna samo u Dubaiju. Smatra se luksuznom i jednim od najboljih slatkiša.

Međutim, ljudi su otkrili recept i počeli da je prave kod kuće. Njena hrskava tekstura i punjenje čine ukus fenomenalnim. Postupak pripreme nije komplikovan i ne zahteva puno vremena i sastojaka.

U nastavku vam stavljamo recept i vizuelni način pripreme.

Recept za viralnu čokoladu:

  • 100g rezanca za kadaif
  • 40g putera
  • 200g  pistać krema
  • 300g mlečne čokolade
  • Silikonski kalup za čokoladu
@cookwithfats Recreating the viral dubai pistachio chocolate bar🤤 guys 10/10 🙂‍↔️🍫 – Melted white chocolate – Melted milka chocolate (tastes amazing with milka) – Cook shredded knafeh in butter until crispy – Mix in with pistachio spread – Put them all into the mould – Freeze until solid #dubaichocolate #pistachio #chocolate #knafeh #pistachiochocolate ♬ sonido original – ﷽ ☽︎

Postupak pripreme:

  • Rezanca za kadaif iseckajte.
  • U tiganju istopite puter, dodajte rezanca i pržite do zlatne boje.
  • Dok se rezanca hlade, istopite 150g mlečne čokolade, rasporedite je u silikonskom kalupu po dnu i obodu. Odložite u frižider.
  • U rezanca dodajte pistać krem i dobro promešajte. Dobijenu smesu sada rasporedite preko čokolade.
  • Na kraju istopite preostalu čokoladu, rasporedite preko kadaif-pistać fila i odložite u frižider da se stegne

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Ako poželite “ukus” plaže, donosimo vam spisak restorana u Beogradu koji služe izvrsna egzotična jela

Sledeći članak

Pet srpskih rose vina sa daškom francuskog juga

Ne propustite

Duh starog Beograda, tiha muzika i “old money” estetika – ova tri restorana morate posetiti tokom praznika

S početkom decembra, počela je i euforija u vezi proslave praznika, ali

Privilegovan svedok istorije Pariza – donosimo vam priču o restoranu koji postoji tačno 160 godina

Pariz, prestonica gastronomije, prepun je legendarnih adresa. Među njima, Bofinger, prava alzaška

Uz dodatak cimeta uživaćete u pravom ukusu jeseni – donosimo vam recept za brzi kolač od jabuka

Jesen je godišnje doba idealno za tople napitke, filmove i odlazak na