Foto: Instagram

Baget & Co. – najpopularniji francuski kroasani u Beogradu

Početak
06/05/2024

U rangu sa svetski poznatim francuskim sirevima i vinima, neizostavno je i francusko pecivo.

U centru pažnje su svakako francuski kroasani, čija popularnost ne opada od 18. veka do danas. U pekari Baget & Co, u naselju Beograd na vodi, mogu se pronaći najpoznatija peciva inspirisana francuskim pekarstvom.

Na društvenim mrežama je u poslednjih par meseci naročitu popularnost stekao veliki francuski kroasan, kao i njegove varijacije sa različitim punjenjima i oblicima. Širom sveta različite pekare i poslastičarnice u svoje menije uvrstile su ove proizvode. U Beogradu se po proizvodnji francuskih peciva izdvajaju lokali La Boulangerie i Kod Francuza.

Po kvalitetnim francuskim pecivima, izdvojila se i pekara Baget & Co. koja se nalazi u srcu naselja Beograd na vodi. Do sada je bila popularna po okruglim punjenim francuskim kroasanima. Od ostalih pekara sa ovim proizvodom, izdvaja se po tome što punjenje nije modifikovano, već je ostalo nalik originalnom. Kroasani su punjeni kremom od različitih ukusa, a ne slatkom pavlakom. Poseduju različite ukuse – mango, pistaći i čokolada.

U svoj meni uvrstili su i veliki kroasan – među prvima u Beogradu. Mekano testo – unutra sočno, a okolo hrskavo. Toliko je veliki da je jako teško da ga sami pojedete. Još jedna specifičnost je i to da se on mora dan pre poručiti.

Uz veliki izbor kafa i kroasana, imate mogućnost da uživate u francuskim pecivima i sunčanom popodnevu.

Oh la la!

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Tri egzotična recepta iz francuske kuhinje koja morate isprobati

Mali Kook kafić
Sledeći članak

Vodimo vas u kafe “Little Kook” – mesto za najbolje fotografije u Atini

Ne propustite

Duh starog Beograda, tiha muzika i “old money” estetika – ova tri restorana morate posetiti tokom praznika

S početkom decembra, počela je i euforija u vezi proslave praznika, ali

Privilegovan svedok istorije Pariza – donosimo vam priču o restoranu koji postoji tačno 160 godina

Pariz, prestonica gastronomije, prepun je legendarnih adresa. Među njima, Bofinger, prava alzaška

Uz dodatak cimeta uživaćete u pravom ukusu jeseni – donosimo vam recept za brzi kolač od jabuka

Jesen je godišnje doba idealno za tople napitke, filmove i odlazak na