Foto: La Boulangerie

La Boulangerie – idealan kutak u Beogradu za jutarnji mir, kafu i kroasan

Početak
01/11/2022

Mnogo je Beograđana koji odlaze u Pariz kako bi uživali u istinskom ukusu franuskih proizvoda koji “mame”, a po povratku u Srbiju osećaju nostalgiju za tim ukusom. Međutim situacija se promenila od trenutka kada je i srpska prestonica dobila jedinstveni kafe kutak nalik onima na Seni.

Upoznajte La Boulangerie

Zavirite sa nama iza vrata mesta koje će osvojiti vaše srce. Miris peciva pomoći će vam da ga pronađete, budući da se nalazi u “zavučenom” delu ulice Kneza Miloša. I ako u centru grada – bez buke je, što dodatno privlači sugrađane da baš ovde ispiju prvu jutarnju kafu. Sami, u miru.

Ovom prilikom razgovarali smo sa Jelenom Jančić Herz, vlasnicom ovog lokala, koja nije krila oduševljenje zbog velike posećenosti.

– Suprug Ream Herz i ja smo vlasnici. Svaki put kada smo putovali bilo nam je važno da ujutru jedemo kvalitetno pecivo i pijemo kafu. U Beogradu nismo pronašli mesto slično ovome i s time, odlučili da ono što ima svet, “dovedemo” u Srbiju. Odlučili smo se za Francusku i njen šarm. Našoj prestonici je ovo nedostajalo. La Boulangerie je više od pekare, sa vrhunskim kvalitetom. Po cenu svega, zadržavamo kvalitet – ne eksperimentišemo sa namirnicama. Brašno uvozimo iz Francuske, i svi sastojci koje koristimo su prvoklasni.


Foto: La Boulangerie

– Doveli smo Francuze koji su dve nedelje obučavali naše ljude kako bi radili po istom principu i primili njihovo znanje. Zaposleni konstantno uče i trude se da prenesu naučeno. Receptura se ne menja, svaki proizvod je svež budući da se svakodnevno pravi novo, nikada ne izlažemo proizvode od prethodnog dana. To se povlači, a naša pekara radi već od 4 ujutru kako bi sugrađanima čim otvorimo vrata ponudili sveže.

Foto: La Boulangerie

Kada pogledate fotografije, pomslili biste da su napravljene u srcu Pariza, negde pored Sene ili Notr Dama, međutim ovo prvoklasno mesto nalazi se u srcu našeg grada koji ga i zaslužuje.

– Sećam se dana kada smo tek otvorili. Počeci su bili teški, ali su vremenom Beograđani prepoznali kvalitet i zapravo postali oduševljeni. Nismo na lokaciji koja je vidljiva iz prve, ušuškani smo, ali znak da radimo nešto dobro bio je taj što je i uprkos tome ovo mesto iz dana u dan bilo sve posećenije. Većina njih se konstantno vraća i nekima je postao ritual da dođu na početku dana, ili vikendom na doručak i to ne samo sugrađanima u centru već i iz drugih delova prestonice – rekla nam je Jelena.

Foto: La Boulangerie

Da stvar bude još zanimljivija, sam enterijer ovog kutka uređen je po “receptu” Francuza. Kako nam je napomenula vlasnica, čak su i stolovi i stolice proizvedene u Francuskoj.

– Osmislila sam izgled ovog mesta i često se i sama oduševim njime. Uložila sam takođe veliku ljubav i trud u posao i verujem da ljudi to prepoznaju i da se oseti. S toga sam posebno srećna jer znam da radim ispravno i da smo jedinstveni.

Foto: La Boulangerie

Preporučili bismo vam da posetite adresu Kneza Miloša 50 i odvojite vreme za jednu jutarnju kafu ovde. Potom zatvorite oči i udahnete istinski miris Pariza. U Beogradu.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Dirljiva ljubavna priča o metro stanici i jednom glasu

Sledeći članak

Znate li šta je press kolporter? Susret sa jednim otkriva da li je listanje štampe i dalje aktuelno

Ne propustite

Od Pariza, do rodnog grada Amadeusa Mocarta – izdvojili smo gradove koje morate posetiti tokom praznika

Novogodišnji i Božićni praznici sa sobom nose posebnu čaroliju i izazivaju mnoge pozitivne

Danas se obeležava Međunarodni dan planina: Otkrivamo najbolja mesta za zimsku avanturu u regionu

Dan posvećen lepoti planinskih predela širom sveta, obeležava se 11. decembra kroz

Snimci iz prošlosti – kako je nekada izgledala zima?

Zimsko vreme podrazumeva buđenje uspomena, prelistavanje starih fotografija, iznova gledanje nekada aktuelnih