Foto: Instagram/lappartement4f

Napravite i vi skulpture od putera – najnoviji gastro trend koji čini obrok veličanstvenim

Početak
21/09/2024

Sve što je potrebno za ovaj gastro “eksperiment”, jesu strpljenje i mašta.

Internet je mesto gde se može videti bezbroj korisnih stvari kao i kreativnih koje ubrzo postanu viralne. Takav slučaj je sa mini skulpturama od putera, koje možete napraviti i sami kod kuće, uz pomalo igranja i mašte, koja verujemo, “čuči” u svakome od nas.

Ovaj trend savršen je ukoliko imate goste tokom jutarnjih časova, što vam omogućava da servirate veličanstveni obrok i izazovete osmeh osobe preko puta vas.

Puter je lagani proizvod koji pruža mogućnost da sa njime eksperimentišete.

Skulpture su jedan od načina za to, a privlače pažnju i neminovno je oduševljenje svakoga ko ih ugleda na svom tanjiru. Možete se poigravati sa različitim oblicima – od cvetova i mešni do velelepnih grčkih skulptura. Ograničenja nema, ako je u vama prisutna kreativa.

Kako ih sami možete “kreirati”?

Pretpostavljamo da je ovo pitanje prvo koje ste postavili, pa vam s toga donosimo odgovor u nastavku.

Skulpture možete sačiniti od metalnih ili gumenih kalupa, željenih oblika. Nakon što puter nežno nanesete na kalup, nožem ga poravnajte i kalup ostavite u frižider da dobije željenu strukturu.

Nakon nekog vremena izvadite iz frižidera, a puter vrlo pažljivo uklonite iz kalupa. Rezultat će vas oduševiti.

Predlažemo da pogledate video u nastavku koji pojašnjava opisani postupak:

@evite These coquette butter bows will be the most photographed item at your next party. 🎀🧈 #evite #butter #buttermolds #party #hosting #hostingera ♬ original sound – Evite

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Poruka nade – princeza Kejt najavila kraj hemoterapije dirljivim porodičnim videom

Sledeći članak

Modna umetnost u obliku kafe – posetili smo “Gola leđa” i oduševili se kutkom hedonizma

Ne propustite

Duh starog Beograda, tiha muzika i “old money” estetika – ova tri restorana morate posetiti tokom praznika

S početkom decembra, počela je i euforija u vezi proslave praznika, ali

Privilegovan svedok istorije Pariza – donosimo vam priču o restoranu koji postoji tačno 160 godina

Pariz, prestonica gastronomije, prepun je legendarnih adresa. Među njima, Bofinger, prava alzaška

Uz dodatak cimeta uživaćete u pravom ukusu jeseni – donosimo vam recept za brzi kolač od jabuka

Jesen je godišnje doba idealno za tople napitke, filmove i odlazak na