Uz dodatak cimeta uživaćete u pravom ukusu jeseni – donosimo vam recept za brzi kolač od jabuka

Početak
04/10/2024

Jesen je godišnje doba idealno za tople napitke, filmove i odlazak na toplu čokoladu ili kolač u obližnju poslastičarnicu, dok napolju pada kiša. Međutim, zašto ne biste izvrstan kolač napravili kod kuće i tu istu atmosferu preneli u svoja četiri zida?

Treće godišnje doba po redu, donosi nam mnogo padavina, najavljuje izrazito hladno vreme, a samim tim i poslastice njemu svojstvene – kao što su između ostalog one sa jabukama. U nastavku ovog teksta donosimo vam originalni, stari recept za brzi kolač od jabuka, kojem ćete se oduševiti i u kojem ćete uživati, dok gledate film, na primer.

Foto: Pexels

Sastojci

* 1 šolja (od 3 dl) brašna

* 1 šolja šećera

* 1 šolja griza

* 1 prašak za pecivo

* 1 vanilin šećer

* 200 g putera (nikako margarina)

* 1 kg oljušćenih jabuka

* po želji, možete dodati i cimet

Priprema:

1. Sve sastojke spojite i lepo pomešajte. Jabuke narendajte i dodajte vanilin šećer, a možete dodati i cimet ako ste ljubitelj.

2. Pripremite okrugli kalup sa štipaljkom, obložite ga pek-papirom, na dno stavite suve sastojke, pa 1/2 količine narendanih jabuka, pa suve sastojke, zatim drugu polovinu narendanih jabuka, i na kraju odozgo suve sastojke. Preko svega toga narendati ceo puter. Po izboru, kolač možete ukrasiti jabukama i posuti šećerom u prahu.

3. Kolač peći na 180 stepeni 30-40 minuta.

Prijatno!

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Kroz lični razvoj i brigu o sebi, do dobrostanja i balansa

Sledeći članak

Povratak “anđela” na piste koristimo za podsećanje na “Viktorijine tajne”

Ne propustite

Duh starog Beograda, tiha muzika i “old money” estetika – ova tri restorana morate posetiti tokom praznika

S početkom decembra, počela je i euforija u vezi proslave praznika, ali

Privilegovan svedok istorije Pariza – donosimo vam priču o restoranu koji postoji tačno 160 godina

Pariz, prestonica gastronomije, prepun je legendarnih adresa. Među njima, Bofinger, prava alzaška

Modna umetnost u obliku kafe – posetili smo “Gola leđa” i oduševili se kutkom hedonizma

Kako se odevamo, govori o našoj unutrašnjosti, ali i to kakvu kafu